Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2008 00:29 - Стоичков и Бербатов..
Автор: footballblog Категория: Спорт   
Прочетен: 1853 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 16.05.2008 00:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Заговорихме се онзи ден с приятели в автобуса.. За футбол естественоо .. стана дума за Камата.. Всички знаем за инцидента с побоя над журналиста .. за една снимка.Всеки си има мнение.Моето лично е ,че не одобрявам това,нито снимката е толква лична ,нито толква скандална.Да, фоторепортера ,най-вероятно е трябвало да попита "Може ли",но и Ицето можеше да започне с "Извинявай не искам да ме снимат,изтрии я (ако е дигитален апарат)",а не направо с юмрук в зъбите.. Вече като цяло съм адски раздвоен за Христо Стоичков.Като бях по-малък,а той по-млад ми беше нещо като идол,като герой,като любимец.Като футболист наистина ми беше надеждата за нашата страна.Качествата които демонстрираше на терена просто ме изумяваха - ментални и спортни - характер,боен дух,винаги търсещ победа за отбора;скорост,техника,финтове,бомбени удари... И всички знаем успехите му - с ЦСКА,с Барселона,с Българският национален отбор.. винаги ще му бъдем благодарнии за това 4-то място и че заедно с това златно поколение наистина ни прослави из света и за известно време имената България и Стоичков се споменаваха в положителни изречения.Като човек не желая да го коментирам - дали е добър ,дали е лош НЕЗНАМ.Не го познавам!Но винаги съм смятал ,че има нещо добро в него... последните години от както се завърна,така да се каже,доста съм разочарован.Като наставник на Националите само говореше ,а нищо не вършеше .Заяждаше се с чужидите отбори,караше се с нашите играчи,обвиняваше съдиите,УЕФА,ФИФА ...  И колко пъти е псувал журналисти.. какво толква са му направили.Специялно българските в по-голямата си част му симпатизират и го уважават(уважаваха).Като цяло  и аз незнам какво да мисля.. но един ден този човек според мене въпреки всичко ,ще бъде обявен за легенда на Българския футбол.. а и да се надяваме ,че с времето ще пораснее и помъдрее ,защото вече не върви на човек в средна възраст на да се излага така... От друга страна пък като го сравним със сегашният най-добър български футболист - Митко Бербатов,разликата е огромна.Незнам дали Бербо някога ще има успехите на Камата ,но като личност ,Камата никога няма да стигне Бербо.И Димитър не познавам ,но ми е направил хиляди впечатления от изказвания и интервюта.. Той е скромен,смирен,не е егоист,рисува картини,пише поезия.. също с характер на победител.но не толква агресивен (което може би е малко в минус за него).Според мене голямата грешка на Бербатов е ,че след Леверкузен не отиде в някой истински гранд.Защото за да станеш най-добрия ,трябва да играеш с най-добрите... А 11-то място на Тотнам във Висшата Лига тази година,най-добре говори за класата и възможностите на този иначе много симпатичен за мен отбор.Мястото на Берабатов е в Шампионската Лига,а не в купата на УЕФА.


Тагове:   бербатов,


Гласувай:
0



1. vagemit - Изключително съм
27.05.2008 19:20
обнадежден за бъдещето на българската нация, щом Човек като тебе, на твоята възраст, какъвто си ти, се е чукнал по главата и е осъзнал простата житейска истина, че за една футболна "звезда" не е достатъчно само да надбягва противниковата защита, да довкарва отбитите от вратаря на съперника топки, да бие силно и точно дузпи и пряк свободни, които гениалните му съиграчи са му изработили, а в останалото време извън терена да е пълен прошляк и профан, както и да произвежда гаф след гаф в общественото пространство. Истината винаги лъсва, Приятелю 19-годишен, запомни го. Както и неистинските неща... Такова неистинско нещо е твоят бивш кумир Пърдичков.

А за Бербо не тъгувай. Сега му предстои най-върховния сезон. Ще го вземе някой голям клуб, редовен участник в Шампионската лига. Няма само на Цървуличков да му върви на големи отбори, я:)) Нали така:))
И Митака ще им скъса шортите през сезон 2008/2009, вервай ми, братле! :)))
цитирай
2. анонимен - Нелепо!
28.05.2008 19:42
Не мога да разбера как някой може да съди Стоичков, камоли да се УЧУДВА на избухливия му нрав. Това не е нищо ново. Стоичков псувните и обидите, винаги са вървяли ръка за ръка. То е неделимо. Защо заради медиите (които в случея уж са потърпевши) ти започваш да гледаш с друго око на идола си. За нещо, което той никога не е крил! Стоичков беше велик футболист! Това е което е важно. А ти как би се чувствал, ако постоянно си преследван от някакви паразити с фотоапарати? Не би ли искал да им счупиш врата? Да нямаш секунда спокойствие дори когато си със семейството си...
Друг е въпросът, че Стоичков никога не е ставал за треньор и никога не се е стремял с държанието си да бъде модел на подражание.
Чакам деня в който Краси Балъков ще поеме националния отбор и ще стигнем и до финал!
А Бербатов играе в перфектен за него отбор, където е звезда, а не търка скамейки.
цитирай
3. kralskitzar - mnogo ste dale4 ot istinata
31.05.2008 19:17
Viarvate li na vsi4ko tova,koeto sa pisali vestnicite za Stoichkov.Bili li ste tam,za da vidite,dali e bilo taka.Ne ,ne ste bili.Togava gadaite.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: footballblog
Категория: Спорт
Прочетен: 44922
Постинги: 8
Коментари: 25
Гласове: 48
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930